Terug naar overzicht

Een nieuwskaart maken

Met een LocalFocus Nieuwskaart kun je allerlei interessante informatie op de kaart zetten. Je kunt hierbij denken aan de scores van ziekenhuizen, of de evenementen in de stad tijdens Koningsdag.

Deze les duurt 90 seconden

Afbeeldingen en video's toevoegen

Naast tekst kun je ook YouTube-video's en afbeeldingen toevoegen aan het popupscherm van de kaartelementen.

Heel veel kaartpunten

Wanneer je veel kaartpunten hebt, kan het slim zijn om de informatie vanuit een spreadsheet toe te voegen. Let wel op dat er in je tabel dan twee kolommen nodig zijn met de lengte- en breedtegraad. Voor het omzetten van adressen in Nederland naar coördinaten heeft LocalFocus deze tool gemaakt.

Geocoder van LocalFocus

Google Spreadsheet koppelen aan kaart

Je kunt met één druk op de knop een Google Spreadsheet koppelen aan een Nieuwskaart. Op deze manier kun je eenvoudig datapunten toevoegen of aanpassen in de spreadsheet, die vervolgens automatisch worden bijgewerkt op de kaart. De Nieuwskaart is realtime gekoppeld aan de data, dus aanpassingen worden (vrijwel) meteen doorgevoerd. Handig als je kaart geregeld updates nodig heeft of als je samen met collega’s aan één kaart wilt werken!

Stap-voor-stap uitleg over koppelen

Nabewerken voor print

Al het kaartmateriaal kan worden geëxporteerd in vectorformaat. Handig als je de Nieuwskaarten nog wilt bewerken in programma’s als Illustrator of Inkscape.

Inkscape (gratis) voor nabewerken