Terug naar overzicht

Controleer de gegevens

Het platform maakt direct een inschatting van je dataset. Zijn de decimalen gescheiden met punten of komma’s? In welke rij staan de locaties die je op de kaart wilt zetten? Jij hoeft dit alleen maar te controleren.

Deze les duurt 70 seconden

Gebiedsindelingen

LocalFocus biedt verschillende gebiedsindelingen aan op het platform zowel binnen als buiten Nederland. In deze blogpost lees je meer over gebiedsindelingen en hoe je je data kunt koppelen aan de kaart.

Alle gebiedsindelingen die LocalFocus kent

Herindelingen gemeenten

In Nederland vinden elk jaar gemeentelijke herindelingen plaats. LocalFocus biedt de gemeentegrenzen vanaf 2008 aan in het platform. Bij het koppelen kan worden aangegeven welke gemeente-indeling moet worden gebruikt. Verschillende gemeente-indelingen in één dataset? Geen probleem, LocalFocus zal de juiste selecteren op basis van de periode.

Datumnotaties

Het platform herkent verschillende datumnotaties in datasets. In de datumnotaties kunnen de streepjes ( - ) overal worden ingewisseld door slashes ( / ), punten ( . ) of spaties. In deze blogpost lees je welke datumnotaties je kunt gebruiken.

Alle datumnotaties die LocalFocus kent

Volgende les